сряда, 23 март 2011 г.

РАЗМИСЛИ ЗА ЕПИЦЕНТРОВЕТЕ И РАДИОКТИВНОСТТА НА СЪБИТИЯТА


*
Епицентърът на политическото земетресение, което се задава у нас (не че препратките с Япония са много удачни, но все пак) трябва бързо да бъде уловено и изследвано от компетентни "сеизмолози". Защото стъписването и парализирането на обществения организъм и силно упоената ни гражданска съвест са не по-страшни от опасността от радиация и радиоактивни лъже-апели и обещания.

Щели да се правят стрес-тестове за ядрени централи и реактори. А стрес-тестове за властолюбци, попаднали по върхарите на управлението и главозамаяли се, ще има ли?

"Радиоактивното" им самочувствие и чувство за непогрешимост е не по-малко опасно за обществото ни.

*
И още един въпрос, който издирва свой отговор:
 
Защо с всеки изминал ден губим почва под краката си, а "сеизмолози" за душевните ни аварии не се появяват?
 
 
*
Симулацията днес е висша форма на върлуване, позициониране, вписване в реалността. Симулира се автентизъм,прямота,искреност,добронамереност. Истината си е направо контрабандна стока. Но контрабандистите на истина са изчезващ вид, за жалост.
 
Всъщност - хищническите инстинкти са "привилегията", която никой не иска да потули, надскочи, самозабрави в днешно време. А размножаването на идентичностите ни - особено през интернет и интернет разпространението на информационни етикети и взривове, ще се окаже водещо и рисково през този век. И поведението ни неусетно в още по-податливо и по-рисково.
 
...