четвъртък, 7 януари 2010 г.

В подкрепа на казаното от Стефан Гамизов пред "Сентръл Юропиън Нюз"



Напълно съм съгласен с казаното от Стефан Гамизов в интервю за "Сентръл Юропиън Нюз", което прочетох в сайта afera.bg. По-кошмарно положението у нас май не е било. Или ако е било - то сега е още по-болестотворно, свръхкритично, твърде сенчесто...

Ето някои от мислите на Гамизов, които напълно се припокриват с моето усещане за безнаказаност, беззаконие и пълна институционална и обществена парализа в страната ни:


- "Никога българското общество не е било толкова обезверено, лишено от лидерство, а индивидите които проявяват някакви лидерски качества – толкова притиснати, смазани и унищожавани и при най-малката проява на свободомислие.".

- "Вече съм на една крачка от това да призова сънародниците си към съпротива, както и да лидерствам тази съпротива. Това, което се случва в България е нетърпимо. Българската нация е превърната в политическа проститутка на Европа, а банда сутеньори я продават ежедневно."


- "Говоря за връщането на достойнството и за противопоставяне на това престъпно правителство, подкрепяно от мутри, националисти, фашисти и корумпирани убийци на демокрацията. В България има и нормална политическа традиция, свързана с достойни хора, посветили живота си на каузата на свободата. Време е да правим правилното, а не лесното, иначе никога няма да си върнем достойноството."