вторник, 23 ноември 2010 г.

ЖУРНАЛИСТИКА НА САМООБСЛУЖВАНЕТО


След като има обслужваща журналистика и журналисти, които без капка срам обслужват определени кръгове, квадрати, триъгълници и правоъгълници, то по-добре ще е да заложим на журналистика на самообслужването. 

Като с автоматите на самообслужване по разни ти му там спирки и гари, учреждения. Сам решаваш какво, кога, как и защо. Макар че в информационната вселена можеш и да се изгубиш, ако нямаш вътрешно усещане за мяра, ако не съумяваш навреме да се наситиш на това или онова събитие, този или онзи факт, тази или онази история...  

От сайтове, агенции и блогове поне ще можеш да си монтираш денонощния ред на обществото - без да нервничиш заради тоя или оня журналист или журналистка, които не ти вдъхват особено доверие, тая или оная медия, гонещи рейтинг с инсинуации, кръв и скандали. 

Надомно и автентично ще е! А и едва ли ще се чувстваш подмамен от някого другиго. Сам ще си носиш отговорността, сам ще си избираш коя информация да филтрираш в съзнанието си, през опита си, и коя информация да прескочиш, подминеш. 

Това е. Журналистиката на самообслужването ще е много по-атрактивна в бъдеще. Друга вярна посока май няма... 

Блогъри от цял свят - бъдете взаимничещи! 
По-здравословно би било. 
Превантивна мярка. 

Свобода, размножена от милиони блогове с лични репортажи и лични новинарски авторски блокове, отворени към безбройна аудитория в интернет!